«Транснафта» збирається оскаржити у Вищому господарському суді України рішення Рівненського апеляційного господарського суду, який визнав за Україною право власності на 1,4 тис. км трубопроводів «дочки» російської «Транснафти» - «Транснафтопродукту». Про це повідомив офіційний представник «Транснафти» Ігор Дьомін.

Про рішення Рівненського суду сьогодні повідомила Генпрокуратура України. Предметом розгляду стали ділянки нафтопродуктопроводів Самара - Західний напрямок і Грозний - Армавір - Трудова. Саме рішення було прийнято 25 листопада, повідомляє РБК.

Як заявили в українському наглядовому відомстві, за підсумками прокурорської перевірки встановлено, що ділянки магістралей «були незаконно оформлені на дочірнє підприємство «Прикарпатзахідтранс» російської акціонерної компанії «Транснафтопродукт» («дочки» компанії «Транснафта»).

Суперечка навколо трубопроводів «Прикарпатзахідтранс» триває з 2005 року. З цього часу Генпрокуратура України намагається довести, що труба належить Фонду держмайна. Ще в березні 2011 року Господарський суд Рівненської області визнав право власності за Україною, однак «Транснафта» і Росмайно це заперечили.

З травня 2014 року постачання дизеля через цю магістраль через судовий розгляд припинені.

Нагадаємо, за даними Генпрокуратури, прокуратура Рівненської області відстояла в суді право держави на власність частини нафтопродуктопроводів Самара-Західний напрямок і Грозний-Армавір-Трудова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63