Сьогодні, 26 листопада, до столичної міліції по спецлінії «102» з різницею в хвилину надійшло два повідомлення про «замінування». Псевдоминер інформував про закладену вибухівку в одному з відділень «Ощадбанку» і на Головпоштамті. Трохи пізніше надійшла інформація про «мінування» великого торгово-розважального центру, повідомили ForUm'у у ВЗГ ГУМВС України в м. Київ.

Слідчо-оперативні групи, фахівці вибухотехнічної служби, кінологи терміново виїхали за вказаними анонімом адресами. З відділення «Ощадбанку» співробітники міліції евакуювали трьох осіб, з приміщення Головпоштамту - 80 і з ТРЦ - близько п'яти тисяч осіб. При обстеженні об'єктів і прилеглих до них територій вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин не виявлено.

Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення особи, яка надала міліції неправдиву інформацію.

Нагадаємо, санкція ст. 259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) передбачає покарання - від великого штрафу до позбавлення волі на строк до п'яти років.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні в Шевченківське РУ надійшло повідомлення про мінування будівлі Головпоштамту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом