Україні вдалося на 60% замістити постачання газу з Росії реверсом з Європейського Союзу. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час засідання уряду сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Ми злізли з російської газової голки. Не повністю, так. Але навіть Європа не може цього зробити. Але разом з нашими європейськими та американськими партнерами ми на 60% замістили постачання природного газу з Росії на його постачання з країн-членів ЄС», - сказав Яценюк.

За його словами, Україна буде і надалі збільшувати обсяг реверсного постачання газу. «Звичайно, далі потрібно проводити диверсифікацію джерел енергопостачання. І ми з нашими європейськими та американськими партнерами проводимо цю роботу. Ми будемо збільшити обсяги реверсного постачання газу. Також ми будемо будувати нові газопроводи», - сказав Яценюк.

За його словами, відповідне рішення вже прийнято урядом. «Низку контрактів уже підписано з європейськими компаніями», - сказав він. Зокрема, за його словами, це французькі, німецькі та інші компанії.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні з початку листопада 2014 р. імпортовано з Європи 714,9 млн куб. м природного газу.
 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20