Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч з командувачем Збройних сил США в Європі генералом Філіпом Брідлавом, який перебуває в Україні з візитом, повідомили Forum'у в прес-службі Кабінету Міністрів.

Глава уряду України підтвердив готовність української влади створювати всі умови для поглиблення ефективної співпраці між профільними відомствами. «У свою чергу генерал Брідлав високо оцінив українсько-американську співпрацю у військово-технічній сфері», - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що Яценюк і Брідлав обговорили військово-політичну ситуацію в Україні та проблеми, які виникають на контрольованих незаконними збройними формуваннями територіях і «перспективи їх розв'язання, зокрема у зимовий період».

Крім того, наголошують у прес-службі, під час зустрічі також йшлося про військово-технічну співпрацю та підтримку у реалізації реформ в українській оборонній сфері.

Як раніше повідомляв ForUm, наразі урядом Сполучених Штатів виділено близько $320 млн для допомоги Україні на оборонну сферу, додатково до кредиту в розмірі $1 млрд, виділених у травні 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

17