«Приватбанк» Ігоря Коломойського, прикриваючись проведенням конкурсу в рамках Концепції Міносвіти «Про розвиток електронної освіти в Україні», фактично займається незаконною комерційною діяльністю в школах. Про це пише журналіст Олег Єльцов у своєму блозі на «УП».

Зокрема, за його словами, зараз по всій Україні проходить змагання школярів у конкурсі від «Привату» за право отримати головний приз: інтерактивну дошку і планшети. Однак для того, щоб перемогти у конкурсі, необхідно не брати участь в олімпіадах, а всього лише отримати якомога більше карток нового банківського продукту «Юніорбанк». При цьому в опитувальному аркуші для батьків, який вручають кожному школяреві, міститься логотип банку, незважаючи на те, що комерційна діяльність у закладах освіти комунальних форм власності заборонена. Крім того, необхідно заповнити рядки з персональними даними учня та його батьків.

«Можна здогадатися, що незабаром туди почне надходити СМС-спам з рекламою чергового продукту «Приватбанку». Банкірам достеменно відомо, що це порушення Закону України «Про захист персональних даних», але це - пусте», - пише Єльцов.

У банку відмовилися що-небудь відповідати на запит журналіста. Водночас для чиновників Міносвіти, до яких звернувся Єльцов, стало відкриттям проведення конкурсу «Приватбанком» у рамках згаданої концепції. Ніяких згадок про співпрацю з «Приватбанком» мова не йде. Також нічого невідомо про масову рекламну кампанію банку в школах і столичному Департаменту освіти. Тільки в департаменті освіти Дарницького району Києва визнали, що «приватівці» приходили з пропозицією організувати оплату шкільних обідів через картки «Юніорбанку», проте їм відмовили.

«Яка чудова ініціатива, панове! Слід чекати її продовження, - пише Єльцов. - Наприклад: школи, чиї учні мають по домівках більше телевізорів «Філіпс», могли би поборотися за головний приз - панель з великою діагоналлю, на якій вчителям буде зручно демонструвати навчальні фільми. А хіба завадять школі кавоварки, пилососи та ще багато речей, корисних для навчального господарського процесу?»

На думку автора блогу, зараз у країні достатньо «меценатів», які подбають про освіту молоді за прикладом «Приватбанку». «Приватівці» вже зробили перший крок: випустили мультсеріал «Абетка грошей, або як допомогти дитині стати багатою».

«Навіщо вчитися всякого «доброго і вічного»? Варто лишити в шкільній програмі лише чотири дисципліни: банківська справа, податкове законодавство, кодекс нардепа та етику гламуру. Навіщо нам майбутні слюсарі, інженери, вчені? Адже доведено: найдрібніший податківець або прокурор живе багатше за професора. А промисловість тільки псує екологію: нехай китайці працюють», - резюмує Єльцов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39