Страхові виплати потерпілим на виробництві, які залишають зону проведення антитерористичної операції, можуть здійснюватися за умови наявності довідки про взяття їх на облік у районних або міських управліннях соціального захисту, за місцем їх тимчасового проживання. Про це повідомляє Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

У виконавчій дирекції Фонду пояснюють, що таке нововведення регламентується постановою Кабінету Міністрів України № 595 від 7 листопада 2014 року.

Відповідно, тим громадянам, які залишають окуповані території Донецької та Луганської областей і розраховують на своєчасні страхові виплати, необхідно негайно пройти тимчасову реєстрацію і подати документи в регіональні відділення виконавчої дирекції Фонду.

«На сьогодні, з території проведення антитерористичної операції, вже переселилися в інші регіони більше 20 тисяч потерпілих на виробництві. Найбільше навантаження, обслуговування переселенців, взяли на себе відділення виконавчої дирекції Фонду у Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. Зараз у Харківській області проживає близько шести тисяч переселенців, у Дніпропетровській більше 3,5 тисяч осіб, у Запорізькій близько трьох тисяч», - йдеться в повідомленні.

У Фонді наголошують, що величезна кількість потерпілих на виробництві, зокрема інвалідів праці, з тих чи інших причин не можуть залишити тимчасово окуповану територію. При цьому, всі вони потребують соціального захисту і допомоги від Фонду, для яких страхові виплати є єдиним джерелом засобів існування.

Як пояснюють у Фонді, тисячі людей залишилися відрізаними від нормального обслуговування і забезпечення пенсіями, страховими виплатами, медично-соціальними послугами. Вимушено закриваються регіональні відділення Державної казначейської служби, фондів соціального страхування. Тому найближче правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, покликане знайти нові механізми забезпечення потерпілих, які переселяються з тимчасово окупованої території і районів проведення антитерористичної операції, страховими виплатами, медичною та соціальною допомогою. Також налагодити процес погашення заборгованостей. Це стосується тих людей, які за час проведення АТО, з тих чи інших причин не могли отримувати щомісячні виплати. Цій категорії громадян Фонд гарантує в повному обсязі виплатити всі кошти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61