В Україні хочуть створити монополію на ринку цивільної авіації. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції заявив генеральний директор АК «Атласджет Україна» Сергій Підгорецький.

За його словами, прийняті урядом останні нормативні акти та авіаційні правила не відповідають Конституції та законам України.

«Правила грубо порушують вимоги світового співтовариства та ЄС з питань безпеки польотів та боротьби з корупцією в системі цивільної авіації, а також ставлять під загрозу угоду ЄС щодо спільного авіаційного простору», - сказав він.

При цьому, він підкреслив, що сьогодні держава повністю втрачає контроль над авіаційною галуззю. «Це все робиться в інтересах однієї промислово-фінансової групи. Вибудовується повна монополія в небі та на пероні... Безхребетність Міністерства інфраструктури призвела до того, що лобіст, який керує державіаслужбою, відверто лобіює інтереси одного авіаперевізника», - зазначив він.

Разом із тим, Підгорецький, відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, чи йдеться про промислово-фінансову групу «Приват» Ігоря Коломойського, відповів, що якщо це не так, тоді і «Париж не столиця Франції».

Крім того, за його словами, монополія створюється не тільки в авіаперевезеннях та їх обслуговуванні, але і в забезпеченні пальним літаків.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124
Теги