У коаліційній угоді немає ключового пункту. Як передає кореспондент Forum'у, про це в ході круглого столу на тему: «Чи вдасться Україні вийти з економічної кризи до другої річниці Майдану?» повідомив екс-міністр економіки Віктор Суслов.

«Я вірю, що влада робитиме намічене в парафованій коаліційній угоді. Хто б як до неї не ставився, але читати треба уважно. На мою думку, цей договір викликає глибоке розчарування, якщо не сказати різкіше», - сказав Суслов.

На його думку, в угоді немає головного - констатації ситуації та аналізу причин нинішньої кризи.

«Без постановки діагнозу ліки не будуть ефективними. Це мало стати ключовою частиною угоди. Необхідний об'єктивний аналіз соціальної, політичної та економічної ситуації в країні. А далі йде перелік суто випадкових заходів. В апараті державного управління розповідали, що угода писалася так: збирали по органах влади і міністерствах пропозиції. Саме тому ми читаємо величезний обсяг беззмістовних пунктів. Хіба має значення, що Антимонопольний комітет повинен буде тепер запрошувати на свої засідання представників бізнесу? У договорі багато третьорядних пунктів, які не мають великого значення, а за деякими важливими стратегічними питаннями немає жодного пункту», - зазначив він.

Як приклад він сказав, що в угоді немає жодного слова про відносини України з СНД та з усім східним напрямком.

«Я називаю цей документ популістським, оскільки в ньому немає тверезої оцінки наших можливостей. Приємно читати, що Україна увійде до 20 провідних країн за легкістю ведення бізнесу, що завоюємо європейський ринок високотехнологічною продукцією і потіснимо Німеччину. Можна мріяти про що завгодно, але це і є популізм, а популізм веде до неминучого краху», - вважає Суслов.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

101