У зоні проведення антитерористичної операції медичну допомогу надають 110 лікарів, повідомив в. о. міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець.

За його словами, Міністерство охорони здоров'я виступає за надання лікарям, які працюють у зоні АТО, відповідного статусу.

«МОЗ звернулося до керівництва АТО, щоб усіх лікарів-волонтерів визнали учасниками бойових дій. На жаль, відповіді поки немає. МОЗ із задоволенням надав би цей статус всім медикам та волонтерам, які перебувають у зоні АТО, але ми не маємо на це повноважень», - зазначив Лазоришинець.

Він також підкреслив, що за надання медичної допомоги військовим у зоні АТО відповідають Міністерство оборони і Національна гвардія, повідомляє «УНІАН». Лазоришинець нагадав, що в червні при МОЗ створено координаційний центр, в який входять усі медичні служби різних відомств - Міноборони, МВС, СБУ, «Укрзалізниці» та інші.

Як раніше повідомляв ForUm, з початку конфлікту в Україні загинуло щонайменше 4 тисячі 132 людини, 9 тисяч 747 осіб були поранені, згідно з даними ООН станом на 14 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом