Військово-морські сили України почали підготовку до українсько-американських навчань «Сі Бриз-2015», повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Так, в Одесу з італійського міста Неаполь повернулася група українських військових моряків, які разом з американськими колегами взяли участь у конференції з розробки концепції навчання.

«Ми проаналізували досвід, набутий під час проведення навчань «Сі Бриз-2014» у Чорному морі, погодили мету, навчальні питання, обговорили формат, сценарій і можливий склад учасників», - повідомив начальник відділу управління бойової підготовки командування Військово-морських сил Збройних сил України капітан 1-го рангу Олександр Орєхов.

Крім того, за його словами, погоджено час проведення наступних конференцій і безпосередньо самого навчання, а також перелік країн, які будуть запрошені до участі в маневрах, опрацьовані певні фінансові питання.

Метою навчання буде відпрацювання багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні.

«Метою навчання будуть відпрацювання за стандартами НАТО дій багатонаціональних штабів і сил під час проведення міжнародної операції, а також взаємодії з кораблями і підрозділами інших країн під час проведення операції багатонаціональних сил», - додав Орєхов.

Як планується, учасники навчань відпрацюють дії морського і берегового компонентів, з тактичним застосуванням авіації з метою їх підтримки.

Двостороннє навчання серії «Сі Бриз» із запрошенням представників флотів інших країн традиційно проводиться в дусі програми «Партнерство заради миру», згідно з програмою двостороннього співробітництва між Міністерствами оборони України і США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37