Ціна на нафту Brent тримається близько 80 дол. за барель. Про це повідомляє Reuters.

До 7:40 за київським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,08 дол. до 79,60 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI подорожчали на 0,07 дол. до 75,85 дол. за барель.

Аналітики не впевнені у підсумках наради ОПЕК: Іран, Лівія, Венесуела та Еквадор закликають інших учасників картелю знизити видобуток, щоб зупинити зниження цін.

На думку Кувейту, скорочення видобутку є малоймовірним, а найбільший в ОПЕК виробник Саудівська Аравія досі не висловив чітку позицію з цього питання, передає «РБК-Україна».

«Швидке зростання видобутку в країнах, що не входять в ОПЕК, означає, що навіть значного зниження видобутку може бути недостатньо для підтримання цін, і воно призведе лише до втрати частки ринку та виручки. Реакція Саудівської Аравії на падіння цін - це визнання, що у неї менше можливостей впливати на ціни, ніж будь-коли за останнє десятиліття», - йдеться у звіті Barclays Bank.

Якщо країни ОПЕК не домовляться про значне зниження видобутку, ціна нафти може впасти до 60 дол. за барель, припускають учасники ринку.

Минулого тижня стало відомо, що для підтримки світових цін на нафту уряд Росії обговорює можливість скорочення видобутку, проте доцільність такого кроку залишається під питанням. «Роснефть» у понеділок запропонувала уряду подумати про створення нафтового резерву.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145