Губернатор штату Міссурі Джей Ніксон розпорядився направити додаткові сили національної гвардії в охоплений заворушеннями Фергюсон. Про це повідомила канцелярія губернатора.

Бійці національної гвардії вже патрулюють вулиці міста, жителі якого протестують проти рішення журі присяжних не притягати до суду поліцейського Даррена Вілсона, який застрелив минулого літа беззбройного 18-річного афроамериканця Майкла Брауна.

За даними представників місцевої поліції, за минулу ніч було заарештовано 29 осіб, повідомляє ТАСС.

Шеф поліції округу Сент-Луїс Джон Белмар розповів, що за ніч особисто чув близько «150 пострілів». При цьому він запевнив, що поліцейські не застосовували вогнепальну зброю.

За його оцінкою, ситуація, яка склалася в місті, «набагато гірша», ніж у серпні.



В охопленому заворушеннями місті горять близько дюжини будівель, включаючи складські приміщення, магазини автозапчастин. Через стрілянину пожежники не ризикують наближатися до палаючих будівель, щоб приступити до боротьби з вогнем. Телеканали показують кадри, на яких видно, як демонстранти грабують і підпалюють магазини. Для розгону мародерів поліції довелося застосувати сльозогінний газ. Багато шкіл в місті і його околицях скасували заняття.

Минулого тижня губернатор Міссурі Джей Ніксон оголосив про введення режиму надзвичайної ситуації.



Національна гвардія США, що виконує, по суті, функцію резервістів збройних сил країни, як правило, мобілізується у випадках надзвичайних ситуацій, наприклад під час стихійних лих або масових громадянських заворушень.

У серпні сили національної гвардії вже вводилися у Фергюсон на кілька днів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19