Лоу-кост компанії відбирають прибуток у «Міжнародних авіаліній України». Таку думку висловив ForUm'у директор Центру політичних досліджень Михайло Погребинський, коментуючи заяву генерального директора компанії Wizz Air про те, що вона може бути закрита в зв'язку з введенням нового порядку призначень на маршрути.

«Відомо, що компанія Wizz Air постійно перебуває під тиском головного у нас авіаперевізника Коломойського. Якщо Коломойський, як і раніше, буде контролювати цей ринок, то він витіснить цю компанію. Вона ж зменшує прибуток для МАУ, а прибуток МАУ відомо кому потрапляє», - зазначив політолог.

«Зараз же у МАУ дикі ціни на перельоти. Квиток до Москви може коштувати 300-400 доларів. За ці гроші я можу без проблем полетіти в Пекін. Тому присутність лоу-кост компанії залишила б МАУ без клієнтів», - сказав Погребинський.

Нагадаємо, 13 листопада стало відомо, що Міністерство юстиції зареєструвало новий порядок призначень на маршрути, розроблений Державіаслужбою, яку очолює колишній топ-менеджер МАУ Денис Антонюк. Компанія Wizz Air висловила стурбованість, що прийняття нових правил допуску авіакомпаній на маршрути може зупинити розвиток компанії або навіть призвести до її закриття.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42
Теги