Будівництво газопровідної системи «Південний потік» йде з невеликим відставанням від графіку, але газопровід буде введений з установлені терміни, заявив член правління, начальник департаменту по роботі з органами влади РФ «Газпрому» Володимир Марков.

«Будівництво «Південного потоку» здійснюється кожен день, планомірно, з невеликим відставанням від графіку», - сказав він. Він також повідомив, що терміни початку будівництва перенесені на місяць пізніше від раніше запланованого. «До первісної підготовки початку будівництва ми приступили. Ми змістилися там на один місяць. На місяць пізніше», - сказав Марков.

«По-моєму, там на 15 грудня у нас стоїть термін початку, але я можу помилятися», - заявив він. «Всі необхідні підготовчі роботи, такі як проектне рішення, дозвіл екологічної експертизи у тих країнах, в яких проходить, вони закінчені на сьогоднішній день. Відповідні контракти з нашими партнерами, які будуть споруджувати цей потік, тому що в Росії ми не маємо судів, які здатні прокладати», - сказав Марков.

Марков додав, що те, що стосується будівництва газопроводу на російській території, то тут «відставання від термінів немає». «Газопровід буде побудований в ті терміни, які узгоджені», - підкреслив він.

За словами Маркова, навіть з урахуванням зростання вартості «Південний потік» входить в параметри внутрішньої норми прибутковості, встановлені в «Газпромі», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Марков також вважає, що санкції навряд чи вплинуть на будівництво морської частини газопроводу.

Як раніше повідомляв ForUm, парламент Угорщини прийняв 4 листопада закон, що дозволяє вести прискорене будівництво газопроводу «Південний потік» в обхід правил Європейського союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42