Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг знову закликав країни-члени збільшити витрати на оборону.

«Те, що ми взяли на саміті в Уельсі, - значне збільшення колективної безпеки з часів закінчення «холодної війни». Це допоможе нам справитися з погрозами, звідки б вони не йшли - зі сходу чи з півдня. Важливо, що ми реалізуємо план вчасно і повністю», - сказав Столтенберг, зазначивши, що всі ці зусилля та пріоритети «повинні бути профінансовані належним чином».

За словами генсека, всі країни-члени повинні сприяти реалізації плану дій НАТО щодо забезпечення готовності. «У мирні часи було правильно скоротити витрати на оборону, але ми не живемо в мирний час. Зараз правильно зупинити скорочення і збільшити вкладення в нашу оборону», - сказав він на засіданні Парламентської асамблеї НАТО в Гаазі, повідомляє РІА «Новости».

«Всі союзники (по НАТО) повинні внести свою частку», - зазначив генсек. Він нагадав, що на саміті в Уельсі країни-члени НАТО вирішили збільшити до 2% від ВВП видатки на оборону протягом 10 років. За його словами, США, Великобританія, Греція та Естонія вже виконують цей заклик. «Я розраховую, що всі ми досягнемо цієї мети», - зазначив він.

«Настав час, щоб зупинити скорочення. Ми повинні інвестувати більше в оборону і краще витрачати гроші», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, НАТО має намір збільшити витрати на оборонучерез кризу в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25