Надія Савченко прийме присягу народного депутата дистанційно. Про це, як передає кореспондент FoUm'у, у ході брифінгу сказав депутат від ВО «Батьківщина» Андрій Кожем'якін.

«Наша фракція вийшла з пропозицією щодо відображення на табло присяги, яка буде підписана рукою Надії Савченко», - сказав Кожем'якін.

За його словами, цю пропозицію було схвалено в процесі роботи групи з підготовки першого пленарного засідання Верховної Ради.

«Вони (партії. - Ред.) підтримують таку пропозицію, для того щоб Надія Савченко стала народним депутатом, і це дасть можливість боротися за якнайшвидше її звільнення», - підкреслив Кожем'якін.

Нагадаємо, 31-річна українська військовослужбовець льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила в полон до незаконних збройних формувань. 8 липня вона опинилася в воронезькому СІЗО. Савченко підозрюють у сприянні вбивству російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом.

Савченко не визнає провину і заявляє, що була викрадена з території України.

Адвокат Савченко Марк Фейгін повідомив, що стосовно його підзахисної проведена психіатрична експертиза, за результатами якої українка визнана осудною.

27 жовтня Басманний суд міста Москви ухвалив рішення про продовження утримання під вартою Надії Савченко до 13 лютого 2015 року.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом