Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху підтримав закон про визначення Ізраїлю як національного простору для євреїв. Про це повідомляє Euronews.

«Держава Ізраїль - це національна єврейська держава. В ній рівні права для всіх громадян, хочу це підкреслити. Але ці права належать тільки до представників єврейського народу: і прапор, і гімн, і можливість еміграції євреїв з інших країн - все це частина нашої національної символіки», - заявив він.

В уряді Ізраїлю закон схвалили 14 голосами. Шість голосів віддали проти прийняття закону. Серед противників називаються міністр юстиції країни Ципі Лівні і міністри з ліберальної центристської партії «Еш Атід», в тому числі і її голова Яїр Лапід, який займає пост міністра фінансів країни.

Противники законопроекту вказують, що він обмежує права арабського населення. Документ передбачає втрату арабською мовою статусу другої офіційної.

Нагадаємо, 18 листопада в Єрусалимі двоє невідомих, напавши на синагогу, вбили п'ятьох осіб. Пізніше поліція заявила про чотирьох загиблих.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху поклав відповідальність за теракт в синагозі в Єрусалимі на рух ХАМАС і президента Держави Палестина Махмуда Аббаса.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35
Теги