За результатами Сьомого засідання Ради президентів України Петра Порошенка та Литовської Республіки Далі Грібаускайте була підписана дорожна карта розвитку стратегічного партнерства двох держав на 2015-2016 роки. Про це повідомляє прес-служба Глави Української держави.

Також був підписаний протокол Сьомого засідання Ради президентів України і Литви.

Крім того, в прес-службі відзначили, що в ході засідання сторони обговорили співробітництво між Україною та Литвою в процесі євроінтеграції України, двостороннє співробітництво в міжнародних організаціях, таких як ООН, ОБСЄ, Рада Європи та НАТО, взаємодія у сфері безпеки та захисту, комп'ютерної та інформаційної безпеки та військово-технічне співробітництво.

«Особливу увагу було приділено питанням енергетичної безпеки, співробітництва у сфері енергопостачання та енергоефективності», - додали в прес-службі.

Порошенко подякував Литві за підтримку територіальної цілісності України.

У свою чергу Грібаускайте зазначила, що Україна зараз переживає важливий період у своїй історії. «Я сподіваюся, що український народ зможе побудувати демократичну країну з європейськими цінностями і незалежністю», - підкреслила вона.

«Ми завжди будемо підтримувати український народ і рішення, які він приймає», - сказала Грібаускайте.

Нагадаємо, Грібаускайте перебуває з робочим візитом в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20