Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що Україна буде членом Альянсу, якщо виконає критерії і якщо цього захоче.

Так він відповів на запитання щодо членства України в Альянсі під час засідання Парламентської асамблеї НАТО, яке проходить сьогодні в Гаазі (Нідерланди).

«Відчинені двері залишаються відчиненими. Ми так вирішили. Я був на саміті в Бухаресті, коли ми вирішили, що Україна буде членом НАТО. Це рішення залишається в силі, якщо Україна виконає критерії для членства і якщо вона цього захоче», - заявив Столтенберг, повідомляє «УНІАН».

Разом із тим, генсек НАТО нагадав, що Україна вирішила вибрати позаблокову політику. «Питання українського членства не було на порядку денному в останні роки, тому що Україна так вирішила. Я поважаю це рішення, тому що кожна суверенна нація вирішує для себе, яку вибрати політику безпеки. Але наші двері відчинені для країн, які виконали критерії для членства, і це дійсно для України», - підкреслив Столтенберг.

Як раніше повідомляв ForUm, Росія хоче отримати стовідсоткову гарантію того, щоб ніхто навіть не думав про необхідність вступу України в НАТО.

Україна відмовила Росії у гарантії невступу в НАТО.

В Альянсі ці вимоги Російської Федерації викликали подив.

Президент України Петро Порошенко раніше заявив, що питання вступу України в НАТО стане актуальним після проведення в країні необхідних реформ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

16