У п'ятницю, 21 листопада, в міжнародному аеропорту «Бориспіль» відбулося урочисте відкриття зони обслуговування внутрішніх рейсів у термінальному комплексі D, у результаті чого внутрішні і міжнародні рейси обслуговуватимуться «під одним дахом». Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

«Об'єднання міжнародних і внутрішніх рейсів в одному терміналі вдосконалило інфраструктуру аеропорту, забезпечило якісне обслуговування пасажирських авіаперевезень, а також стало стимулом для збільшення транзиту пасажирів через головний аеропорт України», - цитує прес-служба міністра інфраструктури Максима Бурбака.

Так, нова зона обслуговування внутрішніх рейсів розташовується на другому поверсі терміналу й обладнана 15 стійками реєстрації, 6 пунктами контролю на авіаційну безпеку та 6 виходами на посадку в літак. Загальна пропускна здатність цієї зони становить 1800 пасажирів за годину як на виліт, так і прибуття.

За даними прес-служби, переформатування терміналу D дозволить збільшити обсяг трансферних перевезень, що, відповідно до світової практики, є ключовим чинником трансформації аеропорту в міжнародний хаб. Згідно з повідомленням, на маршрутах всередині України частка трансферного пасажиропотоку становить близько 65%.

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

104