Європейський Союз продовжив свою операцію боротьби з морським піратством «Аталанта» до 12 грудня 2016 року, повідомила 21 листопада у своєму комюніке Рада ЄС.

«Основна увага в ході операції буде приділена захисту суден, що доставляють в Сомалі гуманітарну допомогу Всесвітньої продовольчої програми, а також стримування, придушення і припинення піратства біля узбережжя Сомалі. Крім того, операція «Аталанта» сприяє моніторингу рибного промислу біля берегів Сомалі», - сказано в комюніке.

Незважаючи на значні успіхи операції, розпочатої у 2008 році, загроза піратства залишається, наголошується в документі.

Тому Рада ЄС продовжила термін операції, додавши в її мандат супутні завдання. Кораблі країн ЄС підтримуватимуть більш широке коло цілей спеціального представника ЄС у районі Африканського Рогу, допомагатимуть міжнародному співтовариству в усуненні корінних причин піратства в Сомалі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Вони могли б, наприклад, надавати логістичну підтримку на морі навчальній місії ЄС для флотів країн регіону (EUCAP NESTOR), навчальній місії ЄС в Сомалі (EUTM).

Витрати на операцію «Аталанта» на 2015 і 2016 роки оцінюються в 14,7 млн євро. У ній бере участь 21 країна ЄС і дві країни, що не входять у союз. Командує операцією британський адмірал Мартін Сміт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27
Теги