Чотирнадцяти особам, які причетні до організації низки вибухів у Харкові та області, оголошено про підозру у скоєнні зазначених злочинів.

Про це, як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, на спільному брифінгу з начальником УСБУ в області Олександром Пивоваром заявив прокурор області Юрій Данильченко.

«Для семи з цих осіб за клопотанням прокуратури обрані запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави. Ще двом запобіжний захід буде обрано протягом найближчих діб. П'ятеро - оголошені в розшук», - уточнив прокурор області.

Він розповів, що протягом липня-листопада на території Харківщини діяла терористична організація «Харківські партизани». «Основною їхньою метою було скоєння терактів, пошкодження або знищення важливих об'єктів, у тому числі оборонного значення, для дестабілізації громадського порядку, залякування населення шляхом вибухів та використання зброї», - зазначив він.

За його словами, члени цієї групи причетні до скоєння низки злочинів, а саме: підриву електроопори поблизу сел. Безлюдівка, збройного нападу на Лозівськоий військовий комісаріат та вибуху в пабі «Стіна» на вул. Римарській.

«Крім того, вдалося запобігти дев'ятьом запланованим ними злочинам, таких як диверсії і терористичні акти. Зокрема, члени групи планували вбивство одного з проукраїнських активістів міста і підрив технічної шахти поблизу держпідприємства «Завод ім. Малишева», - поінформував Данильченко.

Він також повідомив, що деяких членів групи співробітникам СБУ вдалося затримати 23 жовтня, коли ті планували підірвати завод піротехніки. Інші були затримані на початку цього тижня.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 258-3 КК України (Створення терористичної організації) триває. Воно перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Як раніше повідомляв ForUm, 9 листопада в приміщенні кафе «Рокс Паб Стіна» у Харкові стався вибух.

За фактом вибуху Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 КК України (Терористичний акт, що призвів до тяжких наслідків).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20