Подільський районний суд Києва визнав винним співробітника Служби безпеки України у скоєнні ДТП в червні минулого року і призначив йому покарання у вигляді семи років позбавлення волі. Про це Forum'у повідомили в Управлінні зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

В ГПУ нагадали, що співробітник СБУ за кермом марки Infiniti FX35 22 червня 2013 року на Інтернаціональній площі в Києві на швидкості близько 130 км/год, ігноруючи заборонний сигнал світлофорів, скоїв зіткнення з двома автомобілями та автобусом, унаслідок чого загинула дівчина - пасажир Infiniti, ще один пасажир - співробітник СБУ - помер у лікарні, а п'ятеро інших осіб були важко травмовані.

«Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилося слідчим відділом військової прокуратури Центрального регіону, яке здобуло неспростовні докази вини обвинуваченого у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, тяжке тілесне ушкодження і загибель кількох осіб), - сказано в повідомленні.

У відомстві зазначили, що суд, погодившись з висновками і пропозиціями прокурора, визнав винним співробітника СБУ і призначив йому покарання у вигляді семи років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28