Сполучені Штати як і раніше твердо прихильні до підтримки України і виділять Києву $20 млн для впровадження українською владою реформ у країні, а також $3 млн на допомогу переселенцям Донбасу, повідомляє прес-служба віце-президента США Джозефа Байдена.

У прес-релізі, який оприлюднений на сайті посольства США в Україні 21 листопада, повідомляється, що США допомагають Україні, щоб гарантувати безпеку, відновити економічну стабільність, зміцнити верховенство закону, сприяти боротьбі з корупцією, і здійснювати демократичні та конституційні реформи.

Зокрема, віце-президент Байден заявив, що Білий дім виділить $20 млн для підтримки реформи в правоохоронних і судових секторах України, в тому числі прокуратури, та антикорупційних реформ.

Віце-президент також заявив, що США спрямують додаткові $3 млн для продовольчих пайків та допомоги особам, переміщеним унаслідок конфлікту на східній Україні та інших уразливих груп населення, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Також влада США продовжуватиме працювати з Конгресом, щоб знайти додаткові можливості для допомоги США в Україні. Зокрема, адміністрація президента США запросила у Конгресу ще $45 млн, щоб допомогти створити потенціал України для забезпечення власного захисту і підвищення оперативної сумісності зі США та західними силами.

Як раніше повідомляв ForUm, Джо Байден закликав завершити процес формування нового Кабінету Міністрів в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом