Доля вітчизняного машинобудування залишається не вирішеною. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції висловив проектний менеджер «Ліги фінансового розвитку» Андрій Блінов.

«Ключове питання, яке як і раніше висить у повітрі і не вирішене, - це доля українського машинобудування. Ми пам'ятаємо, що з економічної точки зору, дійсно, саме доля українського машинобудування, саме його висока роль у доданій вартості української економіки була каменем спотикання в питанні асоціації з ЄС, ЗВТ», - сказав він.

Він нагадав, що значна частина українського машинобудування була орієнтована на республіки колишнього СРСР.

«І ми пам'ятаємо, що основні економічні збитки від інтеграції з ЄС за старих умов формувалися саме в цій галузі, оскільки необхідно було фактично досягти гармонії не у відносинах ЄС-Україна, а в трикутнику МС-ЄС-Україна. Для того щоб наша країна не втрачала ринки збуту на Сході, отримавши їх на Заході», - додав Блінов.

За його словами, на сьогодні вирішення з економічної точки зору дещо спрощене за рахунок втрати частини промислових потужностей, розриву зв'язку з РФ і відторгнення частини територій.

«Але ми зараз скоріше говоримо навіть не про збитки в машинобудуванні, а почасти просто про значну втрату цієї галузі. У мене іноді складається враження, що нинішній уряд просто вирішив від цієї галузі відмахнутися і зробити ставку саме на АПК», - підсумував Блінов.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33