Московське повітря забруднене оксидом і діоксидом азоту, що викликано спалюванням залишків вирубаного лісу в Підмосков'ї і посилюється несприятливою безвітряною погодою і викидами автотранспорту, повідомляє столична природоохоронна установа «Мосекомоніторінг».

Раніше жителі п'яти округів Москви поскаржилися на неприємний запах, пізніше з'ясувалося, що на північний схід від міста в четвер палили деревину. Через північно-східний вітер в декількох районах Москви відчувався запах гару і спостерігалося задимлення.

«Станом на 21 листопада зберігаються перевищення максимальних разових нормативів за діоксидом азоту до 1,6 раза, за оксидом азоту - до 2,6 раза. У зв'язку з тривалим періодом метеоумов, які сприяють накопиченню викидів в атмосфері, відзначаються перевищення середньодобових нормативів, у тому числі за зваженими частками», - сказано в повідомленні.

При цьому в Москві відзначаються несприятливі метеоумови. Підвищення рівня забруднення атмосферного повітря обумовлено спалюванням порубкових залишків на території Московської області на фоні накопичення шкідливих викидів від автотранспорту, підкреслюють в «Мосекомоніторингу», повідомляють РІА «Новости».

Найближчої доби збережуться метеоумови, що сприяють накопиченню шкідливих домішок в атмосфері в нічні та ранкові години, зазначають екологи.

Як раніше повідомляв ForUm, у Москві 21 листопада посилився запах гару.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом