Економічна ситуація в єврозоні залишається слабкою, при цьому Європейський центробанк може розширити купівлі активів з метою економічного стимулювання в разі реалізації інфляційних ризиків. Про це заявив глава ЄЦБ Маріо Драгі в ході виступу на 24-му європейському банківському конгресі у Франкфурті.

За його словами, останні дані з ділової активності (індекси PMI) припускають, що впевнене відновлення економіки єврозони є малоймовірним у найближчі місяці, повідомляє ТАСС.

Крім того, Драгі зазначив, що ситуація з інфляцією залишається дуже складною, і ЄЦБ необхідно якомога швидше підвищити інфляцію до прийнятного рівня.

При цьому Драгі повідомив, що ЄЦБ може розширити купівлі активів, якщо поточна політика виявиться неефективною або в разі реалізації потенційних інфляційних ризиків.

Зазначимо, що за підсумками минулого засідання ЄЦБ 6 листопада Драгі заявив про те, що керівництво ЄЦБ доручило експертам розробити нові інструменти для стимулювання економіки, які можуть бути використані в майбутньому.

Крім того, глава ЄЦБ зазначив, що макроекономічні прогнози єврозони можуть бути переглянуті в бік зниження, наголосивши, що основними ризиками для економіки єврозони залишаються безробіття, недостатня кількість реформ в економіці і геополітичні ризики.

Нагадаємо, раніше глава Європейського центробанку (ЄЦБ) Маріо Драгі заявляв, що європейська економіка, яка в цей момент перебуває в стані стагнації, незначною мірою постраждала від взаємних санкцій, запроваджених проти один одного Заходом і Росією в конфлікті навколо України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

17