За минулу добу на сході України загинули двоє мирних жителів і один військовослужбовець. Ще четверо мирних жителів і 18 військовослужбовців отримали поранення, повідомляє прес-центр АТО.

Як повідомляється, за добу члени незаконних збройних формувань 39 раз обстріляли підрозділи сил АТО. Так, на території Луганської області зафіксовано 25 обстрілів населених пунктів. Зокрема, НЗФ двічі обстрілювали місто Щастя. Під час одного з обстрілів, боєприпаси, випущені НЗФ, розірвалися в житловому кварталі міста, недалеко від школи і магазину, внаслідок чого були поранені мирні жителі. Четверо були госпіталізовані в найближчу районну лікарню. Протягом доби надійшла інформація про загибель двох і поранення чотирьох цивільних осіб.

На Донецькому напрямку підрозділи АТО успішно і без втрат відбили атаку противника в районі населеного пункту Славне.

В районі Донецького аеропорту українські війська, які здійснюють оборону цього стратегічного об'єкта, також успішно відбили атаки незаконних збройних формувань.

Також повідомляється, що НЗФ зі стрілецької зброї здійснили обстріл колони, що перевозила гуманітарний вантаж в районі Донецького аеропорту.

На півдні зони антитерористичної операції ситуація залишається напруженою. В районі міста Маріуполь супротивник використовує проти силовиків міни та фугаси. За минулу добу було двічі пошкоджено військову автомобільну техніка на закладених членами НЗФ вибухових пристроях.

За добу отримали поранення 18 військовослужбовців, 1 військовослужбовець загинув.

Українська артилерія за добу завдала 18 вогневих ударів по позиціях НЗФ. У прес-центрі підкреслили, що відпрацювання по цілям відбувається виключно у випадках, якщо в зоні ураження немає мирних жителів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19