Президент Російської Федерації Володимир Путін переконаний, що екстремізм несе загрозу національній безпеці, і закликає зробити все, щоб не допустити «кольорових революцій» у Росії.

«Екстремізм несе загрозу національній безпеці, здатен кардинально розбалансувати політичну, економічну і соціальну системи. Найбільш небезпечний для суспільства і держави такий вид екстремізму, як націоналізм, релігійна нетерпимість, політичний екстремізм», - заявив Путін на засіданні Ради безпеки РФ, де розглядалася державна концепція протидії екстремізму.

Російський лідер наголосив, що подібні злочини можуть спровокувати масові порушення громадського порядку.

«У сучасному світі екстремізм використовується як інструмент геополітики та переділу сфер впливу. Ми бачимо, до яких трагічних наслідків призвела хвиля так званих «кольорових революцій», які потрясіння пережили і переживають народи країн, що пройшли через безвідповідальні експерименти прихованого, а іноді й грубого, як у нас кажуть, «ломового», зовнішнього втручання в їхні життя», - зазначив Путін, повідомляє ТАСС.

«Для нас це урок і попередження, й ми зобов'язані зробити все необхідне, щоб подібне ніколи не було в Росії», - сказав він.

Він також підкреслив, що поширення екстремістських ідей в такій багатонаціональній країні, як Росія, може призвести до «важких, незворотних наслідків».

У зв'язку з цим він закликав послідовно займатися профілактикою екстремізму.

«Це далеко не відомче завдання. Силами тільки правоохоронних органів, звичайно, з вирішенням таких завдань не впоратися. У цієї багатопланової й складної роботи повинні брати активну участь усі рівні влади, система освіти, політичні партії, структури громадянського суспільства, правозахисні організації, представники традиційних релігій Росії», - сказав він.

Робота цих органів має бути скоординованою, в тому числі на рівні регіонів, і формувати неприйняття до екстремістських ідей, сказав глава держави.

Путін вважає заклики до повалення наявного ладу проявом екстремізму та антинародного мислення.

«Відстоюючи свободу вибору, зібрань, демонстрацій, мітингів, не можна забувати про відповідальність за свої слова та дії. Необхідно знати і розуміти, що розпалювання конфліктів між людьми різних національностей та вірувань, пропаганда націоналістичної ідеології, масові порушення громадського порядку на цьому ґрунті, заклики до насильницького повалення наявного ладу - це прямий прояв антинародного мислення, прямий прояв екстремізму», - заявив Путін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36