Мосміськсуд 3 грудня розгляне законність продовження строку арешту громадянці України Надії Савченко, обвинуваченої у причетності до вбивства російських журналістів під Луганськом. Про це повідомляє «ТАСС» з посиланням на прес-секретаря районного суду Ганну Фадєєву.

«Розгляд апеляційної скарги на постанову Басманного суду Москви про продовження стосовно Савченко запобіжного заходу призначено до розгляду в Мосміськсуді на 3 грудня об 11:15 мск», - повідомила Фадєєва.

Як раніше повідомляв ForUm, 31-річна українська льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила у полон до незаконних збройних формувань. 8 липня вона опинилася у воронезькому СІЗО. Савченко підозрюють у вбивстві російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина під Луганськом.

Савченко не визнає провину і заявляє, що була викрадена з території України.

Адвокат Савченко Марк Фейгін повідомив, що стосовно його підзахисної проведена психіатрична експертиза, за результатами якої українку визнали осудною.

27 жовтня Басманний суд міста Москви ухвалив рішення про продовження утримання під вартою українського військовослужбовця до 13 лютого 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24