Співробітники міліції виявили зловмисників, які під виглядом волонтерів перевозили із зони проведення АТО боєприпаси, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Харківській області.

За попередньою інформацією, вони планували використати їх для проведення в Харкові диверсійних акцій.

«18 листопада о 4:00 співробітники спецбатальйону міліції та інспектори ДАІ на в'їзді у Харків на стаціонарному посту «ХТЗ» зупинили автомобіль «Мерседес Спринтер». В іномарці перебував 29-річний водій і 31-річна жінка-пасажир, обоє мешканці Харкова», - йдеться в повідомленні.

Оглядаючи транспортний засіб, слідчо-оперативною групою Харківського міського управління міліції було виявлено більше 700 набоїв для автоматичної зброї та 2 гранати.

Під час санкціонованого обшуку в гаражі, який орендує чоловік, та за місцем його проживання правоохоронці також виявили велику кількість боєприпасів - понад 300 набоїв, гранати і запали до них, а також холодну зброю. Крім того, було вилучено значну кількість наркотиків - марихуани.

У ході досудового розслідування встановлено, що підозрювані під виглядом волонтерів виїжджали в зону АТО, де надавали допомогу у вигляді військового спорядження і продуктів харчування терористичним формуванням ДНР, після чого перевозили з Донецької області боєприпаси та вибухові пристрої в Харків.

Підозрюваних затримали. Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі до 7 років.

Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61