За фактом загибелі п'ятох військовослужбовців на 32-му блокпосту поблизу с. Сміливе Луганської області відкрито кримінальне провадження. Про це Forum'у повідомили в Управлінні зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Попередньо встановлено, що в період з 2 по 27 листопада понад сто військовослужбовців Національної гвардії України та Збройних сил України, які здійснювали оборону та охорону 32-го блокпоста, були оточені незаконними воєнізованими формуваннями і перебували під постійним вогневим обстрілом», - зазначили в ГПУ.

У відомстві підкреслили, що командування сил антитерористичної операції не вжило належних заходів для забезпечення постачань на зазначений об'єкт боєприпасів, предметів першої потреби та засобів життєдіяльності.

«Безвідповідальність військових посадових осіб призвела до вимушеного залишення території 32-го блокпоста, загибелі п'яти військовослужбовців та знищення НЗФ понад 20 одиниць бойової техніки», - додали в ГПУ.

Управлінням нагляду за додержанням законів об'єднаними силами антитерористичної операції військової прокуратури Південного регіону України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про скоєння кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 425 КК України (Недбале ставлення до військової служби).

Нагадаємо, 28 листопада прес-центр АТО повідомив, що українських військових, які перебували на 32-му блокпосту під Сміливим, вивели у безпечне місце.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом