Прокуратура перекваліфікувала кримінальну провадження щодо двох молодих людей, які скоїли підпал кінотеатру «Жовтень», зі «Знищення майна» на «Хуліганство», повідомив начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Києві Олександр Терещук.

Виступаючи на засіданні Київської міської ради 20 листопада, він повідомив, що двоє молодих людей, які були затримані за підозрою в підпалі, повністю визнали свою провину, але заявили, що їхньою метою був не підпал кінотеатру, а зрив демонстрації фільму про гомосексуалістів.

За словами Терещука, після допиту прокуратура перекваліфікувала справу зі статті про навмисне псування майна на «Хуліганство», а самі затримані були відпущені з-під варти під домашній арешт.

«Слідчі прокуратури перекваліфікували на злочин «Хуліганство», мотивуючи це тим, що умисел злочинців був не знищити майно, а чисто хуліганські дії, спрямовані на те, щоб зірвати фільм, який пропагував життя одностатевих громадян», - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, чи досліджувалися осередки загоряння в кінотеатрі, в тому числі на покрівлі будівлі, Терещук повідомив, що фахівці з пожежної безпеки встановили лише два вогнища - в залі кінотеатру, у місцях загоряння димових шашок, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому, за його словами, під час обшуку житла обох затриманих були вилучені димові шашки, подібні до тих, які були застосовані в кінотеатрі.

Як раніше повідомляв ForUm, увечері 29 жовтня в найстарішому кінотеатрі столиці сталася пожежа. Глядачі були евакуйовані, постраждалих немає, при цьому будівля отримала значні пошкодження.

За цим фактом міліція відкрила кримінальне провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24