На безвізовий режим з ЄС сподіватися не варто. Таку думку в коментарі ForUm'у висловив активіст Майдану, депутат Київської міської ради від «ВО Батьківщина» Ігор Луценко, коментуючи досягнення нової влади напередодні річниці Майдану.

«Чого домоглися - головного, прогнали стару владу. А чого не домоглися - наші очікування не були втілені миттєво. Ті ж люди сидять, чиновники нікуди не поділися. Люстрація не допомагає. Вони женуть неугодних, а тих залишають на місці», - зазначив він.

Також активіст Майдану додав - якісь надії є. «Але і війна ще заважає. Комусь вона дає заробити, а когось життя позбавляє, горе приносить. Гальмує сильно. Ще Росія лізе зі своїми порядками і моралями», - додав Луценко.

Що ж стосується просування в питанні безвізового режиму з ЄС, то Луценко сказав, що на це сподіватися не доводиться.

«Який безвізовий режим, якщо у нас купа голоти і злиднів? Кому потрібні бідні? Безвізовий ось так сходу ніхто не запровадить. Вони розуміють, що ламанеться безліч злиднів. А кому воно треба? В даний час, може, спрощення торкнеться якихось категорій. Але я не очікую миттєвого: «нате вам - їдьте». Так і наші чиновники розуміють, що ламанется робоча сила. А у нас і так немає кому працювати. Поїдуть - економіка буде ще більше просідати», - підсумував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом