У Київській області чиновник, зловживаючи службовим становищем, завдав державі збитків майже на два мільйони гривень. Про це ForUm'у розповіли в прес-службі Головного управління Міністерства внутрішніх справ України.

Так, нещодавно працівники УБОЗ ГУМВС України у Київській області виявили факт зловживання службовим становищем одним із колишніх керівників селищної ради Васильківського району. Чиновник підробив рішення сільради та незаконно видав фізичним особам розташовані в заповіднику землі лісового фонду. В даний час проводиться перевірка законності відчуження земель. За даним фактом за матеріалами УБОЗ ГУМВС України в Київській області слідчими органами відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (Службове підроблення).

Слід констатувати, що це не перше кримінальне правопорушення, відкрите стосовно вказаної посадової особи за вчинення нею кримінальних схем. Працівники УБОЗ встановили, що колишній голова, будучи посадовою особою органів місцевого самоврядування і здійснюючі функції представника влади, всупереч інтересам служби діяв в інтересах третіх осіб. Зокрема, він уклав договір з ремонту медичної амбулаторії, в якому безпідставно завищено ціну робіт на суму мільйон вісімсот тисяч гривень. Таким чином, майже два мільйони гривень бюджетних коштів були незаконно перераховані на рахунки товариства з обмеженою відповідальністю.

Зараз за даним фактом триває досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах). Винуватцю загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом