Більше вісімдесяти вулиць Києва можуть поміняти свою назву найближчим часом. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу повідомив заступник міського голови Олексій Резніков.

«Насамперед перейменування торкнеться тих вулиць, назви яких нагадують про часи тоталітарного режиму. Крім того, ми хочемо повернути вулицям історичні назви. Так, на розгляді Комісії з найменувань зараз перебуває близько вісімдесяти вулиць, яким запропоновано змінити назви», - зазначив чиновник.

За словами Резнікова, планується перейменувати бульвар Давидова на вулицю Віктора Некрасова, вулицю Кириленка на вулицю Олексія Береста, вулицю Крупської на вулицю Павла Чубинського, вулицю Петра Запорожця на вулицю Івана Миколайчука, вулицю Чапаєва на вулицю В'ячеслава Липинського, вулицю Бєлінського на вулицю Алли Горської, вулицю академіка Шліхтера на вулицю Вифлеємську, вулицю Щорса на вулицю Євгена Коновальця, вулицю Юрія Коцюбинського на вулицю Володимира Винниченка, проспект 40-річчя жовтня на Голосіївський проспект.

Як повідомляв ForUm, 20 листопада Київська міська рада прийняла рішення про перейменування ділянки вулиці Інститутської (від майдану Незалежності до вулиці Ольгинської) на алею Героїв Небесної Сотні.

 

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34