Основною причиною «захмарних» рахунків на холодну воду киянам, у квартирах яких не встановлені лічильники, є некоректний облік води в квартирах мешканців з лічильниками. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції повідомив директор розрахункового департаменту «Київводоканалу» Станіслав Каплуненко.

«Основними причинами великого нарахування за холодну воду мешканцям, у яких немає лічильників, є надання недостовірної інформації про обсяги споживання холодної води, а також втручання в роботу пристрою шахрайськими методами, не повірений вчасно або просто такий, що не працює, лічильник у киян, у яких встановлені лічильники», - сказав він.

За його словами, дані порушення були виявлені в 2800 житлових будинках столиці. «У Києві 11 тис 500 будинків. Проблему з лічильниками мають 2800 будинків. Ці 2800 будинків житлові організації візьмуть на облік і проведуть перевірку», - пояснив він.

Водночас Каплуненко запевнив, що мешканцям квартир без лічильників, яким було нараховано понад 11 кубометрів холодної води на одну людину, буде зроблено перерахунок.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168