Угода про асоціацію з Європейським Союзом, підписана владою України у березні та червні поточного року, являє собою перелік першочергових досягнень країни, однак не гарантує проведення необхідних перетворень.

Про це заявив глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський у ході роботи п'ятого Українського інвестиційного форуму в Києві.

«Угода про асоціацію – не панацея. Угода з ЄС – це перелік досягнень, які треба виконати. І важлива воля влади виконувати цей перелік», - сказав Томбінський.

Він зазначив, що ЄС не виставляє Україні якихось часових рамок щодо виконання умов угоди, однак готовий всіляко допомагати нашій країні. «ЄС активно залучений у процес допомоги Україні – від консультаційної до фінансової. Єдиний сектор, в який ЄС не залучений так активно, - це сектор безпеки», - зазначив Томбінський, повідомляє «УНІАН».

За його словами, ситуація, яку переживає нині Україна, практично не має аналогів.

«Але що важливо – довіряйте собі, вірте у себе. Не обіцяйте народу легких часів, не буде легких часів. Але треба ризикувати», - сказав Томбінський.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом