Концепція першочергових заходів реформування системи Міністерства внутрішніх справ України буде здійснена у два етапи протягом 2014-2016 років.

Це закріплено в розпорядженні Кабміну №1118-р від 22 жовтня 2014 року.

Цим документом уряд схвалив стратегію розвитку органів внутрішніх справ України та концепцію першочергових заходів реформування системи Міністерства внутрішніх справ.

Також МВС було доручено спільно з іншими зацікавленими центральними органами виконавчої влади розробити та подати у місячний строк у встановленому порядку Кабміну проект плану заходів з реформування і розвитку органів внутрішніх справ, передає «Інтерфакс-Україна».

У концепції зазначено, що на першому етапі (у 2014 році) повинен бути підготовлений і схвалений план заходів щодо реалізації концепції із зазначенням строків здійснення заходів та виконавців, розроблена нова редакція закону україни 2про загальну структуру і чисельність Міністерства внутрішніх справ України», здійснені функціональні і організаційні перетворення апарату МВС.

На другому етапі (2015-2016 роки) передбачається підготовка пропозиції щодо внесення змін до законодавчих актів з урахуванням європейських норм і стандартів, спрямованих на врегулювання діяльності Національної поліції, Національної гвардії, міграційної, прикордонної, пожежно-рятувальної служб, здійснення інституційних та функціональних перетворень після прийняття законодавчих актів про відповідні органи та служби, діяльність яких спрямовується і координується МВС, здійснення організаційних заходів, спрямованих на стале, ефективне і злагоджене функціонування системи органів внутрішніх справ.

У документі зазначено, що реалізація концепції дозволить сформувати функціональну та ефективну систему органів внутрішніх справ європейського зразка, якісно вдосконалити правоохоронну діяльність, підвищити ефективність та забезпечити своєчасність реагування на сучасні виклики і загрози.

Закон України «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо реформування органів внутрішніх справ)» (проект).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51