ООН передала Міністерству охорони здоров'я України гуманітарну допомогу, яка містить медичні набори для надання акушерсько-гінекологічної допомоги на суму близько 1,1 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров'я України.

За словами в. о. міністра охорони здоров'я України Василя Лазоришинця, найближчим часом цей вантаж надійде в лікувальні установи Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької та Полтавської областей. Саме в цих областях знаходиться найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб, більшість з яких - жінки.

За словами міністра, до складу універсальних медичних наборів входять хірургічні інструменти, шовний матеріал, витратні матеріали та найнеобхідніші медикаменти: анальгетики, протизапальні, антибактеріальні, кровоспинні препарати та розчини для інфузій.

«В цілому ми отримаємо зараз гуманітарну допомогу для обслуговування 3 млн 600 тис. населення. Сюди входять як хірургічні інструменти, так і медикаменти, антибіотики, протизапальні та антисептичні засоби, шприци, венозні катетери та інше », - розповів в. о. міністра.

Загальна вартість наборів даних, призначених для оперативних втручань і проведення реанімаційних заходів для матерів і новонароджених, становить близько 1,1 млн гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47