Уряд України схвалив з правками проект указу Президента Петра Порошенка про односторонню демаркацію кордону з РФ, повідомив міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак.

«Звичайно, ми прийняли з правками. Зокрема, про те, що ми в односторонньому порядку це робимо... Кабміну доручено розробити відповідні заходи щодо реалізації», - сказав він журналістам після завершення засідання уряду, передає «Інтерфакс-Україна».

За даними Держприкордонслужби, далі слід очікувати відповідного указу Президента, який чітко розподіляє функції та повноваження різних міністерств і відомств щодо проведення одностороннього позначення лінії кордону. «У цьому процесі буде брати участь не сама Держприкордонслужба», - зазначили у відомстві.

Згідно з інформацією, за прикордонниками буде закріплено завдання забезпечення безпеки під час встановлення відповідних знаків на кордоні, забезпечення прикордонного режиму на кордоні, а також охорону вже встановлених знаків.

Нагадаємо, 16 червня поточного року Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення доручити уряду провести односторонню демаркацію українсько-російського державного кордону у зв'язку з наявними загрозами для національної безпеки країни.

У Державному агентстві земельних ресурсів України заявили, що в рамках своєї компетенції вважають можливим виконати більшість робіт з демаркації близько 1,6 тис. км українсько-російського державного кордону в Донецькій і Луганській областях вже до кінця 2014 року.

У Росії обурені таким рішенням Києва і висловили надію на відмову від таких кроків. «Відповідно до усталеної міжнародної практики демаркація державних кордонів - це обопільний процес між суміжними державами, тому одностороння демаркація не може бути юридично обов'язковою для іншої сторони», - заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич після відповідного рішення РНБО України.

Загальна протяжність кордону України з РФ становить 2295 км

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63