Прокуратура Київської області почала кримінальне провадження за фактом заволодіння посадовими особами коштами одного з підприємств державного сектору економіки на загальну суму 24 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

Встановлено, що у 2011 році державне підприємство уклало з іншим товариством договір підряду про будівництво інспекторської автомобільної дороги по гребеню огороджувальної дамби Дністровської ГАЕС.

Однак роботи, передбачені договором, були виконані лише частково. Більше того, посадові особи підприємства у лютому 2013 року прийняли акти виконаних робіт за завищеною вартістю, достовірно знаючи про невиконання роботи.

Таким чином, за нібито надані послуги підрядник необґрунтовано отримав 4,5 млн грн бюджетних коштів.

Крім того, з квітня по червень 2014 року посадові особи даного підприємства незаконно перерахували на адресу фіктивного товариства майже 19,5 млн грн державних коштів з метою подальшого заволодіння ними.

Досудове розслідування проводиться за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) і ч. 1 ст. 366 (Службова підробка) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом