На сьогодні в полоні у членів незаконних збройних формувань перебувають 333 військових, 41 боєць добровольчих батальйонів і два журналісти. Про це в інтерв'ю газеті «Сегодня» заявив начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк.

«Але цифри певною мірою умовні. Поки ми розмовляємо, можливо, когось уже повернули. Або сам з'явився. А рідні на радощах забули нам про це повідомити. Когось знайшли мертвим», - зазначив він.

За словами Вовка, процес звільнення полонених триває. «Уже вдалося звільнити дуже багатьох. Днями визволили 17 полонених - сімох військових ЗСУ, шістьох бійців добровольчих батальйонів, чотирьох гвардійців. До цього - двох танкістів і двох бійців «Айдару». Інша справа, що часто нам ставлять певні умови обміну і ми на них погоджуємося», - підкреслив він.

Як повідомляв ForUm, 17 листопада з полону НЗФ на Донбасі звільнено 17 українських військових.

Нагадаємо, за даними уповноваженого Президента України з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко, станом на 21 жовтня з 2500 людей, які з початку конфлікту на Донбасі вважалися зниклими безвісти або були у полоні, звільнено 822 людини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27