Працівникам оборонних підприємств виплачено понад 276 млн грн заборгованості по заробітній платі. Про це повідомляє управління по зв'язках з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«У поточному році, завдяки вжитим військовими прокурорами заходам реагування, на підприємствах оборонної сфери вдалося зупинити загальнодержавну тенденцію зростання заборгованості з виплати заробітної плати», - йдеться в повідомленні.

Так, згідно з повідомленням, за 10 місяців 2014 року військовими прокуратурами проведено 185 перевірок у сфері оплати праці, за результатами яких відкриті 23 кримінальні провадження, також розглянуто 197 подань прокурорів, за результатами яких працівникам погашено заборгованість на суму понад 276 млн грн, до відповідальності притягнуто 136 посадових осіб.

Крім того, як відзначили в прес-службі, в поточному році в суди направлено 1208 позовів на загальну суму 5 млн 350 тис. грн, за результатами розгляду яких судами задоволено 972 позови на загальну суму 5,1 млн грн.

Разом з тим, за даними прес-служби, завдяки втручанню військової прокуратури Харківського гарнізону була погашена заборгованість по заробітній платі працівникам Харківського державного авіаційного виробничого підприємства на суму майже 30 млн грн, яка утворилася з листопада 2013 року по лютий 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом