Рухомий склад Київського метрополітену зношений на 80%. Про це сказав перший заступник начальника столичної підземки Валерій Гавриленко, повідомляє прес-служба метро.

«Зношеність рухомого складу становить 80%. Все треба ремонтувати, а на це потрібні кошти», - сказав Гавриленко.

За його словами, на сьогодні в підземці потребують заміни 27 ескалаторів, які працюють ще з 60-х років і пройшли по 5-6 капітальних ремонтів, зокрема на станціях «Арсенальна», «Хрещатик», «Університет», «Вокзальна», «Політехнічний інститут» та «Шулявська».

Разом із тим, як зазначив заступник начальника, через просідання ґрунтів доводиться знижувати швидкість руху.

«Особливо критичною ця проблема вважається на Сирецько-Печерській лінії, де замість 60 км/год через обмеження потяги розвивають швидкість не більше 40 км/год. Необхідно замінити також дев'ять кілометрів колії, стрілочні переводи та вісім тисяч шпал», - уточнив він.

Крім того, як зазначив Гавриленко, досі не вирішено питання з будівництвом другого виходу на станції «Вокзальна», залишається законсервованою «Львівська брама», також є необхідність спорудження інших пересадкових вузлів між станціями «Театральна» - «Золоті ворота» і «Площа Льва Толстого» та «Палац спорту», оскільки перевантаженість станцій створює незручності для пасажирів у «годину пік».

Як повідомляв ForUm, КП «Київський метрополітен» прогнозує підвищення собівартості проїзду одного пасажира наступного року з 3,11 грн до 3,16 грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47