На території України та на російсько-українському кордоні з російського боку спостерігається нарощування військової присутності.

Інформація НАТО та інших джерел вказує на «нарощування військової присутності на території України, - заявив генсек НАТО. - Ми також відзначаємо концентрацію військ на російському боці кордону», передає «Російська служба Бі-Бі-Сі».

«Це серйозна концентрація військ, і ми закликаємо Росію відвести свої війська і сприяти мирному врегулюванню конфлікту», - заявив Столтенберг на зустрічі міністрів оборони країн ЄС у Брюсселі.

Варто зазначити, що з подібною заявою генсек Північноатлантичного альянсу виступав і минулого тижня. Тоді він сказав, що нарощування військової потужності відбувається за рахунок російської артилерії, танків, систем ППО та особового складу.

Як раніше повідомляв ForUm, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатує наявність конвоїв важких озброєнь і танків без розпізнавальних знаків на підконтрольній самопроголошеній Донецькій народній республіці території.

Так, ОБСЄ зафіксувала, але не впізнала три колони військової техніки на Донбасі.

Заступник постпреда РФ при ООН Олександр Панкін заявив російські війська не перетинають кордон з Україною і тому не становлять для неї ніякої загрози.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом