З метою максимальної взаємодії з громадянами та відкритості у своїй роботі, Служба безпеки України має намір взаємодіяти з громадськістю. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm`у, повідомив на брифінгу керівник СБУ Валентин Наливайченко.

Зокрема, за його словами, на керівні посади в деяких обласних управління боротьби з корупцією стали призначатися активісти з майданівських та антикорупційних громадських організацій.

«Ці люди знають ситуацію не з чуток, й активно боролися з корупціонерами на громадських засадах. Імена та контактні телефони цих громадян будуть у відкритому доступі, тому ефективність їхньої діяльності буде високою», - висловив сподівання глава СБУ.

Крім того, Наливайченко повідомив, що СБУ високо цінують інформацію про фінансові реквізити корупціонерів, яку розшукують і поширюють у мережі Інтернет представники так званих українських «кібервійськ».

«Зрозуміло, вся ця інформація ретельно перевіряється, проте допомогу нашій службі ці хлопці роблять неоціненну», - визнав Наливайченко.

За словами глави СБУ, ставка на громадськість робитиметься і під час майбутніх заходів з приводу річниці подій на Майдані. Як заявив Наливайченко, до охорони будуть залучені майданівці, волонтери та представники громадських організацій.

«Міліціонерів з палицями і щитами, як це було раніше, там не буде», - заявив глава СБУ.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43