Наявність коаліційної програми не гарантує її виконання в Україні. Про це, як передає кореспондент ForUm'у,у ході круглого столу на тему «План Маршалла для України: що має зробити уряд для відновлення економіки країни?» заявив політолог Володимир Цибулько.

«Правильно сформована програма коаліційної угоди не є гарантією її виконання. Західні партнери України говорять про необхідність серйозних програм. І вони говорять не тільки про фінансовий сектор, але і про якість державного управління», - сказав Цибулько.

Експерт звернув увагу на кадровий голод в Україні.

«У нас мало кадрів навіть для реалізації інвестиційних проектів поза державою. А наростити ВВП мало не до трильйона доларів - це гіперамбіційна програма. І має консолідовано працювати не тільки держава, але й бізнес. Хоча при нинішній монополізації економіки ми нічого не зробимо для зростання ВВП. Завдання олігархів будь-якої країни - це втримати зовнішні ринки. Була надія, що наші бізнесмени в цьому допоможуть країні. Але виявилося, що вони не можуть боротися за зовнішні ринки. Вони поділили зовнішні і паразитують на цьому. А зруйнувати цей баланс навіть наміру в угоді немає», - констатував він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом