Національний банк України в ході наради з представниками сорока найбільших банків України прийняв рішення про продовження практики проведення валютних аукціонів для визначення рівноважного курсу гривні, повідомляє прес-служба НБУ.

«Під час динамічного обміну думками представники банків і регулятор дійшли згоди щодо продовження практики проведення зазначених аукціонів», - сказано в повідомленні.
Учасники зустрічі погодилися, що динаміка наявного індикативного курсу свідчить про його наближення до рівноважного рівня, а основним джерелом тиску на валютний ринок залишається незадоволений попит на валюту.

Регулятор зазначає, що останнім часом спостерігається слабке зростання валютних експортних надходжень і зниження панічних настроїв у населення, що позитивно позначається на ресурсній базі банків та готівковому сегменті валютного ринку.

У повідомленні підкреслюється, що у разі посилення розбалансування валютного ринку регулятор розглядає можливість посилення адміністративних заходів стосовно валютних розрахунків за експортно-імпортними операціями.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 листопада НБУ зміцнив офіційний курс гривні на 7 копійок - до 15,33 грн/долар.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом