Київська прокуратура з нагляду за дотриманням законів у природоохоронній сфері розпочала кримінальне провадження стосовно службових осіб ДП «Укрекоресурси», які, зловживаючи своїм службовим становищем, ухилилися від сплати 2,5 млн гривень податків, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Державне підприємство з утилізації відходів протягом 2012-2014 років на підставі договорів купівлі-продажу придбало у ТОВ «Віар плюс» 100 одиниць автоматизованих пунктів прийому вторсировини (фандомати).

У ході прокурорської перевірки було встановлено, що посадові особи придбали обладнання за завищеною вартістю - за кожну одиницю платили на 62 тис. гривень більше. Крім того, з'ясувалося, що службовці держпідприємства занизили податок на прибуток підприємств і податок на додану вартість. Як наслідок, держбюджет не отримав майже 2,5 мільйона гривень.

Відомості про вчинення посадовими особами кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 212 (Ухилення від сплати податків) і ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, внесено до ЄРДР. Триває досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

87